Hos LEPO Autisme skaber jeg, Lene Poulsen, en tryg og støttende ramme for børn, unge og voksne med autisme, deres familier, pårørende og fagfolk. Med over 30 års erfaring tilbyder jeg individuel støtte, vejledning og specialiserede metoder, der fremmer trivsel og livskvalitet.
Hvem er LEPO og Lene Poulsen?
Jeg er specialiseret i autisme og med over 25 års erfaring som socialpædagog og leder indenfor det specialiserede autismeområde, har jeg tilegnet mig omfattende specialfaglig viden og praksiserfaring. Jeg tilbyder vejledning, samtaler og undervisning med fokus på at skabe tryghed og forståelse for personer med autisme og deres familier. Min tilgang er baseret på respekt, tålmodighed og en række specialiserede metoder tilpasset individuelle behov.
Mit navn er Lene Poulsen, og jeg er oprindeligt uddannet socialpædagog. I mere end 25 år har jeg beskæftiget mig med autisme, både privat og som leder indenfor det specialiserede område. Jeg har siden juni 2023 været fuldtids selvstændig autismekonsulent.
Udover min diplomuddannelse i ledelse har jeg igennem årene har videreuddannet mig og opnået en omfattende teoretisk viden og praksiserfaring gennem vejledning og samtaleforløb med unge og voksne med autisme samt deres forældre og pårørende. Jeg har i mange år undervist forældre, pårørende og fagpersoner.
Jeg har altid interesseret mig for hjernen og den kognitive neurovidenskab og jeg tilegner mig løbende den nyeste viden om hjerneforskning og neuropsykologi i relation til autisme.
Min specialfaglige tilgang til autisme er eklektisk og jeg arbejder derfor ikke efter én bestemt metode, men bruger det der virker for den enkelte, i de enkelte situationer og enkelte miljøer. Min værktøjskasse er bredt sammensat af forskellige teorier og praktiske metoder og redskaber blandt flere kan nævnes: Kognitiv metode, Psykoedukation, Low arousal, KAT-kassen, Visualisering, Mening, motivation og selvregistrering, sociale historier, stressmodellen, energibarometer.
For mig er det afgørende, at du med diagnosen og dig som forælder eller pårørende føler dig forstået og tryg, når vi mødes. Jeg gør mig umage med at kommunikere tydeligt og præcist, og jeg lytter med respekt og tålmodighed. Gensidig forståelse, tryghed, glæde, livskvalitet og stressreducering er kerneværdier i mit arbejde.
Jeg ved, at I forældre kender jeres børn og unge bedst. Derfor tager jeg altid udgangspunkt i jeres viden, erfaringer og oplevelser, så vi sammen kan finde en vej til trivsel og udvikling.
Jeg hører ofte, at både personer med diagnosen og deres forældre har haft svære møder med det offentlige system og ikke altid følt sig forstået. Derfor gør jeg mit bedste for at lytte åbent og med respekt for hvert enkelt menneske og støtter i samarbejdet og kommunikationen med bla. socialrådgivere, skole, arbejdsplads.
Jeg brænder for at formidle og implementere viden om og forståelse for autisme til både fagprofessionelle og pårørende, så omgivelserne bliver bedre til at tilpasse krav og forventninger til mennesker med en anderledes kognitiv stil end flertallet.
Der mangler stadig viden og forståelse for autisme i dagtilbud og skoler, på myndighedsområdet, på arbejdspladser og generelt i samfundet. Det kræver en særlig indsats at sikre trivsel og livskvalitet for mennesker med autisme. Viden og gensidig forståelse er vigtige skridt på vejen.
Jeg er oprigtigt interesseret i indefra-perspektivet, da det kun er personer med autisme, som ved, hvordan de oplever verden og dermed bedst kan hjælpe mig med at kunne hjælpe dem. Det er derfor afgørende for mig at lytte oprigtigt til det enkelte menneske med autisme og til deres forældre, da de er de vigtigste formidlere for deres børn.
En af mine vigtigste opgaver er at være “broen” mellem det autistiske menneske og omgivelserne, såsom skole, arbejdsplads, bedsteforældre eller sagsbehandlere. Når jeg agerer bro, hjælper jeg med at oversætte og tilpasse kommunikationen, skabe gensidig forståelse og formidle behov og muligheder.